Συνέντευξη του Μπάμπη Ανδρεάδη, εκπρόσωπου του ΣΑΠΚ Νεάπολης και πρώην μέλους του ΣΕΓΑΣ, στο περιοδικό Karfitsa.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Η κίνηση “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ” διεκδικεί στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του ΣΕΓΑΣ την εκλογή της και ταυτόχρονα εξαγγέλει την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2028, με έδρα διεξαγωγής την Θεσσαλονίκη.

     Στην Κίνηση μετέχουν γνωστοί εκπρόσωποι Συλλόγων, όπως ο πρόεδρος του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Φώτης Θέος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Αλέξης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Θήβας Γιώργος Αναστασίου κλπ. Επίσης οι διεθνείς πρωταθλητές Γιώργος Θεοδωρίδης, Τόλης Καθηνιώτης, Σταμάτης Μάγος, Ναπολέων Μιάρης, Πόπη Ουζούνη, Χάρης Παπαδιάς, Άγγελος Παυλακάκης κλπ., καθώς και οι καθηγητές Γιώργος Κυπραίος, Κώστας Μαρτινίδης, Πλούταρχος Σαρασλανίδης, Αθανασία Σμυρνιώτη κλπ.

     Ο οικονομολόγος Μπάμπης Ανδρεάδης, εκπρόσωπος του ΣΑΠΚ Νεάπολης, πρώην μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ και έφορος στίβου ΑΣ ΑΡΗΣ, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

     -Μερικά από τα βασικά στοιχεία της διακήρυξης της Κίνησης είναι ο σεβασμός στο τρίπτυχο Αθλητής – Προπονητής – Σωματείο. Η διεξαγωγή αγώνων σε στάδια με ικανοποιητικό αριθμό φιλάθλων. Η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως ισάξιο Αθλητικό Κέντρο με αυτό των Αθηνών. Στήριξη των αθλητών στις σπουδές τους και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Εξασφάλιση του Ασφαλιστικού των Προπονητών. Τηλεοπτική προβολή και κάλυψη των πρωταθλημάτων. Ανταλλαγή σεμιναρίων με Ομοσπονδίες του εξωτερικού. Προώθηση του Αθλήματους του Στίβου στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

     -Και βέβαια ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ , ειδικά για την Θεσσαλονίκη, είναι η διεκδίκηση και ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2028. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι η τελευταία φορά που διεξήχθη διεθνής αγώνας, αλλά και πανελλήνιο πρωτάθλημα στην πόλη μας ήταν το …μακρινό 2009. Με την ανάληψη του εν λόγω πρωταθλήματος θα επιτευχθεί η προκήρυξη, αναβάθμιση και ολοκλήρωση έργων υλικοτεχνικής υποδομής (με επίκεντρο το Καυτανζόγλειο Στάδιο), η επαναλειτουργία του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού, η ενεργός συμμετοχή και κινητοποίηση όλων των φορέων και ανθρώπων που υπηρετούν την ιδέα του Στίβου.

     -Η υπάρχουσα διοίκηση της Ομοσπονδίας, ουσιαστικά αναλλοίωτη εδώ και 23 χρόνια, εξαντλήθηκε και έχει κουράσει. Ο κύριος εκφραστής της κ. Βασίλης Σεβαστής (αρχικά πρόεδρος από τον Ιούνιο του 96, ακολούθως γενικός γραμματέας αφού απο το 2008 έδωσε το χρίσμα στον κ.Κώστα Παναγόπουλο και τώρα εκ νέου – όπως δηλώνει – υποψήφιος , παρά τα κωλύματα του νέου αθλητικού νόμου “περί υποψηφιοτήτων”) προσπαθεί απεγνωσμένα – και άγνωστο διατί – να διατηρήσει τον έλεγχο, εκφράζοντας την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, την …ανακύκλωση των “ίδιων φθαρμένων υλικών”. Απέτυχε ακόμη και στον πιο βασικό στόχο,  της διασφάλισης δηλαδή μιας αξιοπρεπούς και σοβαρής διαδοχής.

-Εκτιμώ ότι η Κίνηση “ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ” αποτελεί την ΑΛΛΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρόταση για αλλαγή νοοτροπιών και θέσεων, αποτίναξη του τέλματος, προώθηση νέων και κατηρτισμένων στελεχών – προπονητών και διεθνών αθλητών, απαλλαγή από την νοσηρή νοοτροπία του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού προς διασφάλιση των κατεστημένων. Αγαστή συνεργασία με την Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία, τους Επιστημονικούς Φορείς της Χώρας, όλους όσους θεσμικά, αλλά και ατομικά αγαπούν τον Στίβο. Η Συνεργασία και Συμμετοχικότητα όλων οδηγεί προς την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.