Ο «Αλ Σαχάφ» του ΣΕΓΑΣ, ο γνωστός «μη φοβάστε, κερδάμε» στο  τελευταίο του παραλήρημα προς τα σωματεία του ΣΕΓΑΣ, χρησιμοποίησε παρανόμως τα email των σωματείων για να συκοφαντήσει και να ψηφοθηρήσει ασυστόλως με τα λεφτά του Ελληνικού λαού(ο μισός προϋπολογισμός του ΣΕΓΑΣ, είναι κρατική επιχορήγηση) αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί είναι αναγκαιότητα η «Aναγέννηση»  και η «Eπανεκκίνηση»  για τον Ελληνικό Κλασικό Αθλητισμό. Εμείς  έχουμε εκδώσει μέχρι στιγμής  δύο Διακηρύξεις (την Ιδρυτική της Αναγέννησης, και την «Θεσσαλονίκη 2028» -Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Στίβου) με τις θέσεις μας, τις οποίες υποκριτικά έχει αποδεχτεί  (αφού ουσιαστικά δεν τις πιστεύουν) η σημερινή ηγετική ομάδα του ΣΕΓΑΣ, η οποία βρίσκεται σε πανικό και σε παραλήρημα. Είναι λογικό. Για πρώτη φορά βρίσκει απέναντί της μία ρεαλιστική, συγκροτημένη και ελπιδοφόρα πρόταση που προσπερνάει την τωρινή ανυπαρξία, μετριότητα και διάλυση του Ελληνικού στίβου. Εμείς ούτε κατηγορούμε, ούτε συκοφαντούμε τους αντιπάλους μας. Αρκούν τα έργα τους για να τους απαξιώσει ο κόσμος του Στίβου.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, δίνοντας ραντεβού στις εκλογές του Νοεμβρίου με τον νέο αθλητικό νόμο (επιτέλους) και θα συνεχίσουμε να δίνουμε όραμα με τις  προτάσεις μας,  οι οποίες είναι εποικοδομητικές  και όχι οχετός ύβρεων και ακατάληπτων  κατηγοριών. Πρέπει η ηγετική ομάδα να χωνέψει το γεγονός ότι για πρώτη φορά, θα λογοδοτήσει για τα 30 χρόνια διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας της και ότι το δάκτυλο πλέον δε θα το κουνάει, αλλά μόνο θα απολογείται.

Ας μας πει  λοιπόν αρχικώς  γιατί  τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχει διεκδικήσει, (ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό τους να το κάνουν!)μια μεγάλη διοργάνωση για τον στίβο στη χώρα μας (εκτός φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων). Γιατί σαμποτάρουν τη διεκδίκηση των Πανευρωπαϊκών Αγώνων για τη Θεσσαλονίκη το 2028 που προτείνουμε; Γιατί θέλουν την εξόντωση της περιφέρειας και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας; Ποιο είναι το πραγματικό τους κίνητρο και γιατί δεν  εκφράζουν τις  πραγματικές τους  προθέσεις;

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα δεδομένα. Οι ηγέτες των «σφραγίδων» που ψήφιζαν μέχρι σήμερα θα πρέπει να ανησυχούν. Στην κοινότητα του στίβου πλέον θα πρωταγωνιστούν  όσοι έχουν δραστηριότητα, οι αθλητές και οι προπονητές και μόνο αυτοί!