Η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τα αθλητικά δρώμενα την χώρας. Οι μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του αθλητικού κινήματος έβαλαν τέλος στην αβεβαιότητα που είχε δημιουργηθεί και στο νέο αυτό τοπίο η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού», θα δηλώσει παρούσα με υποψηφίους που θα στηρίξει τόσο για την θέση του προέδρου όσο και για το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού αθλητικού προγράμματος μας για τη μετάβαση του ελληνικού στίβου σε μια νέα εποχή, όπως παρουσιάστηκε μέσα από τον «Δωδεκάλογό» μας αποτελεί δέσμευση, καθώς ο μεγάλος στόχος της «Αναγέννησης» είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες λειτουργίας και ανάπτυξης των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων.

Γι’ αυτό και η πρώτη μας ενέργεια ως νέα διοίκηση της ομοσπονδίας θα είναι η υλοποίηση του «Δωδεκάλογου» αρχής γενομένης από την σύναψη τουλάχιστον 50 συμβολαίων ομοσπονδιακών τεχνικών με ετήσια αμοιβή 5.000 ευρώ για κάθε τεχνικό. Είναι κάτι για το οποίο δεσμευόμαστε πως θα θεσμοθετηθεί και θα μονιμοποιηθεί σε ετήσια βάση.

Τα τουλάχιστον 50 συμβόλαια ομοσπονδιακών τεχνικών αποτελούν στρατηγική μας επιλογή για να μπει ένα τέλος στην απαξίωση του ρόλου του προπονητή και στον ευτελισμό των καθηγητών φυσικής αγωγής με τα μηδενικά συμβόλαια ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με 2.500 ευρώ το χρόνο, για 10-15 «προνομιούχους».

Αυτή θα είναι μόνο η αρχή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα λειτουργήσουμε και το οποίο θα ενισχύσει όλα τα σωματεία, όλους τους προπονητές, όλες τις περιφέρειες, καθώς τα τουλάχιστον 50 συμβόλαια ομοσπονδιακών θα δοθούν σε προπονητές σωματείων όλης της Ελλάδας και θα καλυφθούν γεωγραφικά και ισότιμα όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις του ΣΕΓΑΣ.

Κοιτάζουμε μπροστά.

Προχωράμε μαζί.

Δεν περισσεύει κανείς.

Γιατί ο στίβος μας ενώνει.