Ο αθλητισμός ενώνει, ο αθλητισμός είναι άμιλλα, ο αθλητισμός είναι ειρήνη, ο αθλητισμός δίνει όραμα και ελπίδα, ο αθλητισμός είναι όμως και αγώνας. Ο αείμνηστος Γρηγόρης Λαμπράκης, βουλευτής της ΕΔΑ, 11ος Ολυμπιονίκης του 1936 στο μήκος, αθλητής-βαλκανιονίκης του Πειραϊκού Συνδέσμου, επιστήμονας γιατρός και πρωτομάρτυρας της ΕΙΡΗΝΗΣ, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη με τους αγώνες που έκανε για να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα σε πολύ δύσκολες εποχές.

Η πρωτοβουλία παλιών πρωταθλητών, αθλητικών σωματείων, διοικητικών στελεχών, επιφανών επιστημόνων και διακεκριμένων πολιτών, να δημιουργήσουν την κίνηση για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού, αλλά και η υποψηφιότητα της Τασούλας Κελεσίδου για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, μου δημιουργούν την ανάγκη να ενταχθώ κι εγώ σε αυτήν την υπέροχη αθλητική πρωτοβουλία και να δώσουμε τον δικό μας αγώνα για κάτι καλύτερο.

Γι αυτό και σήμερα ανακοινώνω επίσημα την υποψηφιότητά μου για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου, αλλά και όλων των μεγάλων αθλητικών προσωπικοτήτων της χώρας όπως ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Στέλιος Δημότσιος, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, για να αγωνιστούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τους αθλητές μας, για τα παιδιά μας, για την κοινωνία μας.

Έχοντας αφιερώσει μία ζωή στον αθλητισμό (αθλητής, προπονητής, έφορος στον Πανιώνιο) και διατελέσει για 30 χρόνια μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ιστορικού μαραθωνίου της Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης», ένιωσα την ανάγκη να στηρίξω κι εγώ την προσπάθεια της «Αναγέννησης» και καλώ όλα τα αθλητικά σωματεία, σε κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, να σταθούν δίπλα μας, γιατί μόνο σε κλίμα ομοψυχίας μπορούμε να το πετύχουμε.

Γρηγόρης Λαμπράκης

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ο νεώτερος, είναι γιός του βουλευτή, αθλητή, γιατρού και πρωτομάρτυρα της ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Έχει διατελέσει για 30 χρόνια μέλος της οργανωτικής επιτροπής του μαραθώνιου της ΑΘΗΝΑΣ που είναι αφιερωμένος στον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

Για περισσότερα από 10 χρόνια διετέλεσε προπονητής, παίκτης και έφορος στην ομάδα μπάσκετ της ΔΕΗ, όπου και εργάζεται επί 34 χρόνια.

Έχει διατελέσει αθλητής, προπονητής και έφορος στον Πανιώνιο και στον Δία Αλίμου επί σειρά ετών.

Είναι ενεργός δρομέας και κάθε χρόνο τρέχει συμβολικά στα 5χλμ. ή στα 10χλμ. στο μαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ.

Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρθρογράφος στις αθλητικές εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ» και «Φίλαθλος».

Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ στη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ στο τμήμα ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού ΜΒΑ από το LONDON METROPOLITAN UNIVERCITY.