Με αίσθηση μεγάλης ευθύνης απέναντι στα σωματεία, τους προπονητές, τους αθλητές αλλά και τους γονείς, σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για το αθλητικό κίνημα, η «Αναγέννηση» δηλώνει παρούσα, συστρατεύεται μαζί τους και είναι έτοιμη να στηρίξει με κάθε τρόπο αθλητικά σωματεία και αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση μετά και τις τελευταίες αποφάσεις λόγω πανδημίας.
Από τη μία έχουμε τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Αυγενάκης σχετικά με το μητρώο σωματείων, τα οποία ήρθαν να αναδείξουν την πλήρη αδιαφορία και αδυναμία των προηγούμενων διοικήσεων της ομοσπονδίας, για σωστή ενημέρωση, στήριξη και καθοδήγηση των σωματείων, ώστε να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες.


Από την άλλη έχουμε μία υπηρεσιακή διοίκηση στο ΣΕΓΑΣ, η οποία προφανώς και βρίσκεται σε παλινωδία με τα μισά μέλη να αποχωρούν από το ΔΣ λόγω ορίου ηλικίας ή πολλαπλών συνεχόμενων θητειών και την ηγετική της ομάδα να αποτυγχάνει παταγωδώς να επαληθευτεί σε όποια πρόβλεψη κ εάν έκανε , σε όποιο σχεδιασμό και εάν επιχείρησε τους τελευταίους μήνες, με συνέπεια να συμπαρασύρονται σωματεία-προπονητές-αθλητές σε οδυνηρά αδιέξοδα. Τελευταία αστοχία της υπηρεσιακής διοίκησης η εκτός τόπου και χρόνου προκήρυξη εκλογών της ομοσπονδίας.


Η «Αναγέννηση» δηλώνει παρούσα και ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ να βοηθήσει όπου και όπως μπορεί και να σταθεί ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΟΛΩΝ, σωματείων-προπονητών-αθλητών, ώστε να ξεπεράσουν ότι εμπόδια υπάρχουν και να επικυρωθεί η ένταξή τους στο μητρώο της ΓΓΑ, που αυτόματα θα σημαίνει εναρμόνιση με το νέο αθλητικό νόμο, εξάλειψη του κινδύνου αποκλεισμού τους λόγω έλλειψης έγκρισης από την ΓΓΑ, αλλά και δικαίωμα στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση.


Γι’ αυτό καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ να αξιοποιήσουν χωρίς ολιγωρία τον επιπλέον μήνα που δόθηκε και να διευθετήσουν έως 30/11 τις όποιες εκκρεμότητες έχουν και να ολοκληρωθούν μέχρι τις 11/2 οι αιτήσεις θεραπείας. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΣΕΓΑΣ έως τις 14 Φεβρουαρίου του 2021 το αργότερο, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού σωματείων. Κάθε τι διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Επιπλέον, αντιλαμβανόμενοι πως είναι επιτακτική ανάγκη να πειστούν οι υγειονομικές αρχές να εξαιρέσουν και τον στίβο από το «κλείσιμο», ενώνουμε τη φωνή μας με αυτές των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, για να διεκδικήσουμε την εξαίρεσή του σε περιοχές όπου είναι εφικτό, όπως ακριβώς έγινε και με άλλα αθλήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ανοιχτούς χώρους άθλησης τηρώντας με ευλάβεια όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είναι φανερό ότι η δημόσια υγεία προηγείται και η «Αναγέννηση» σέβεται απόλυτα αυτή την προτεραιότητα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κάνει την πρότασή μας για ανοιχτά στάδια με τους αθλητές του στίβου σε δράση με υγεία!