Oι λίγες μέρες που έμειναν μέχρι τις εκλογές θα είναι ιδιαίτερα επώδυνες, όπως φαίνεται, για την ηγετική ομάδα που διοικεί τον ΣΕΓΑΣ, η οποία ομάδα μπροστά στα Βατερλώ που έρχεται αναζητάει πλέον απεγνωσμένα μία διέξοδο διαφυγής.

Το ασυνάρτητο φρασεολόγιο κάποιων ατόμων κρυμμένων στην ανωνυμία, οι οποίοι συντάσσουν συκοφαντικές επιστολές και τις διοχετεύουν από το γραφείο τύπου της ομοσπονδίας, αποτελεί τον ορισμό της παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Είναι αυτονόητο βέβαια ότι θα ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας εντός των χρονικών περιθωρίων του νόμου για τις παραβατικές συμπεριφορές συκοφαντών και λασπολόγων. 

Η Κίνηση για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού υπάρχει, έχει μέλη, έχει διακήρυξη, έχει πρόγραμμα, έχει υποψήφια πρόεδρο για το ΣΕΓΑΣ, έχει υποψήφια μέλη για το ΔΣ, έχει διακεκριμένους πολίτες από όλους τους αθλητικούς χώρους και όλη την ελληνική επικράτεια, που είναι γνωστή η πορεία τους, η δραστηριότητα και η προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Αντιθέτως, η υπό κατάρρευση ομάδα των ανθρώπων που διοικούν τον ΣΕΓΑΣ από το 1997 οδηγείται σε άτακτη υποχώρηση, αφού παρά τις πρακτικές εξαπάτησης του εκλογικού σώματος και της απόπειρας δημιουργίας πλασματικών εντυπώσεων, η μειοψηφική υποψηφιότητα που στηρίζουν εισέπραξε ήδη από τα πρώτα βήματά της πολύ μεγάλη απόρριψη (62% των σωματείων της γύρισαν την πλάτη). Για την δε Αττική, ούτε καν τόλμησαν να βγάλουν ανακοίνωση υποστήριξης (παρά τα ασφυκτικά  τηλέφωνα προσώπων που πληρώνονται για εντελώς διαφορετικούς λόγους) αφού η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων αρνείται να επιδοκιμάσει τις τραγικές αυτές συμπεριφορές….

Οι φαιδρές και προσβλητικές ανώνυμες αναφορές απέναντι όχι μόνο σε διακεκριμένες προσωπικότητες κοινής αποδοχής όπως είναι οι Ολυμπιονίκες μας και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές μας , αλλά και η αδίστακτη απόπειρα ταύτισης με παρακράτος προσώπων όπως είναι ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ένας άνθρωπος που έμεινε ορφανός από το παρακράτος, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο και την ηθική ποιότητα της απερχόμενης ηγετικής ομάδας.

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να συκοφαντεί και να σπιλώνει υπολήψεις προσωπικοτήτων όπως η Τασούλα Κελεσίδου, ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Γιάννης Βούρος, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Στέλιος Δημότσιος, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, ο Άγγελος Παυλακάκης, η Φωτεινή Αραμπατζή,  o Γιάννης Μπόλλας και φυσικά ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

Αντιλαμβανόμαστε καλά πόσο δύσκολη είναι η αποδοχή της κατάρρευση ενός συστήματος που κυριαρχεί εδώ και τρείς δεκαετίες, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί και δεν νομιμοποιεί κανέναν να ακολουθεί τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές.

Δυστυχώς για εσάς όπως στρώσατε έτσι θα κοιμηθείτε, γιατί το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο.

Η Συντονιστική Επιτροπή της «Κίνησης για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Κλασικού Αθλητισμού»