Εκπρόσωπος της αθλητικής αλλά και της επιστημονικής κοινότητας είναι ο 20ος υποψήφιος της Κίνησης για την «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού. Ο Θεσσαλός Γιάννης Κατσάρας, ιατρός-ψυχίατρος στο επάγγελμα αλλά και πτυχιούχος φυσικής αγωγής και αθλητισμού, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητά του για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου.

Ο Κατσάρας είναι πρόεδρος του ΑΣ Ωρίων Καρδίτσας και όλη του η αθλητική πορεία από την εποχή που ξεκίνησε ως αθλητής δρόμων ημιαντοχής-αντοχής έως και σήμερα, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον σωματειακό αθλητισμό τον οποίο υπηρετεί από διάφορα πόστα για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ακολουθεί η δήλωση υποψηφιότητας του Γιάννη Κατσάρα:

«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή συντάσσομαι με την Ολυμπιονίκη μας Τασούλα Κελεσίδου και το όραμά της για έναν υγιή και ελπιδοφόρο κλασικό αθλητισμό. Θέτω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των σωματείων.

Ιωάννης Κατσάρας»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Κατσάρας γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1969. Υπήρξε αθλητής στίβου επί δεκαετία περίπου με τη φανέλα των Γ.Σ. Καρδίτσας, του Πειραϊκού Συνδέσμου και του ΓΑΣ Ιλισσός.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο ΤΕΦΑΑ ( ειδικότητα στους δρόμους κλασικού αθλητισμού) και πτυχίου Ιατρικής (ειδικότητα ψυχιατρικής).

Διετέλεσε προπονητής στίβου στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων στην περιοχή της Θεσσαλίας. Επιπλέον ασχολείται συστηματικά με τα στατιστικά του στίβου από το 1989.

Από το 2013 είναι πιστοποιημένος Mental Coach και συνεργάστηκε με τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Ελπίδες Καρδίτσας, η οποία συμμετείχε και στο UEFA Champions League ποδοσφαίρου γυναικών το 2018-19.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Διανοητικοί Κραδασμοί στα χρόνια της κρίσης». Από το 2014 ανήκει στη δύναμη των ιατρών της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Λάρισας.