Με αίσθημα ευθύνης η Αναγέννηση τοποθετήθηκε στο 2ο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ για μια σειρά θεμάτων:

α) Υποστήριξε την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Αλεξανδρούπολη. Θεωρούμε ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας να παρακολουθήσουν από κοντά τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στον κορυφαίο αγώνα τους στην Ελλάδα. Η ακριτική Αλεξανδρούπολη πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολα. Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία.

β) Αρνηθήκαμε τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Γενικό Γραμματέα στους Ειδικούς Γραμματείς. Η καθόλα άστοχη επιλογή ενός προσώπου με μόνιμη κατοικία την Ηγουμενίτσα οδήγησε την κ. Σακοράφα στην ευφάνταστη λύση να προσπεράσει οριστικά τον σκόπελο της αρχικής της επιλογής, ορίζοντας στην αρχή πρόσωπο με σαφέστατο κώλυμα εκλογής σε εκτελεστική θέση (Δημάκος) και κατόπιν στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε θέση μη προβλεπόμενη εκ του καταστατικού (β’ ειδική γραμματέας). Έτσι οδηγεί το ΣΕΓΑΣ σε σειρά ακυρώσιμων αποφάσεων, αφού όλα αυτά είναι υπό την αίρεση αγωγών στα αρμόδια Δικαστήρια. Για ότι συμβεί από εδώ και πέρα την απόλυτη ευθύνη έχει η κ. Σακοράφα και η πλειοψηφία που την στηρίζει, αφού εν γνώσει τους ενήργησαν παραβιάζοντας ασυστόλως το καταστατικό και τους νόμους του κράτους.

γ) Η Αναγέννηση είναι αυτονόητο ότι δεν στηρίζει την επιλογή της διοίκησης Σακοράφα να μην αξιολογούνται και να μην επιχορηγούνται τα σωματεία μέσω των διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Η αφαίμαξη των σωματείων και ο οικονομικός στραγγαλισμός τους είναι πλήρη ευθύνη της διοίκησης Σακοράφα, η οποία με τις αποφάσεις της θα δημιουργήσει μείζων προβλήματα στις αξιολογήσεις και χρηματοδοτήσεις των σωματείων.

δ) Και τέλος η Αναγέννηση αναμένει την απόφαση για ανοικτά διοικητικά συμβούλια του ΣΕΓΑΣ προς τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ, τις ΕΑΣ και τους θεσμικούς παράγοντες της στιβικής κοινότητας (προπονητές, κριτές, αθλητές, βετεράνοι), έτσι ώστε να υπάρχει πλήρη ενημέρωση και διαφάνεια για τις αποφάσεις και τη λειτουργία του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Δυστυχώς η κ. Σακοράφα παρόλο που δεσμεύτηκε στο πρώτο συμβούλιο ότι θα φέρει το θέμα προς ψήφιση, στο αμέσως επόμενο συμβούλιο δεν το έπραξε. Εμείς περιμένουμε να πράξει σύμφωνα με αυτά που δεσμεύτηκε στο πρώτο συμβούλιο και φυσικά θα επιμείνουμε για τη διαφάνεια και την ανοικτή λειτουργία, καθώς θεωρούμε αυτονόητο ότι ουδείς θέλει κάτι να κρύψει από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ο καιρός των κλειστών συμβουλίων έχει τελειώσει και αναμένουμε να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες στην ενημέρωση και τη διαφάνεια, όπως απαιτούν τα σωματεία και όλη η στιβική οικογένεια!