Μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ (22/06/2021) βγαίνουν τα εξής αβίαστα συμπεράσματα για τις ημέρες της διοίκησης Σακοράφα.

  1. Προσπαθεί ως ‘’στρουθοκάμηλος’’ κρύβοντας το κεφάλι της από τα τεράστια προβλήματα που της κληρονόμησαν οι ‘’επιτυχημένες’’ προηγούμενες διοικήσεις, να αποποιηθεί και τις δικές της ευθύνες όταν προεκλογικά και λίγο μετά τις εκλογές εκθείαζε αυτές τις ‘’επιτυχημένες’’ διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ.

Σήμερα δεν ξέρει τίποτα για το τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια και σταθερά επαναλαμβάνει ότι έχει ευθύνη μόνο για μετά τις 31/03/2021 λες και δεν στηρίχθηκε από τις δυνάμεις του χθες, λες και δεν ήξερε τίποτα για τα δρώμενα στο ΣΕΓΑΣ και ειδικά στο Μαραθώνιο.

Η διαχωριστική γραμμή για τις ευθύνες της που προσπαθεί να χαράξει, είναι γραμμή πάνω στην άμμο, που δεν βοηθάει ούτε μία στρουθοκάμηλο να φαντάζεται μια ασυννέφιαστη πορεία για το μέλλον…

  • Τον ΣΕΓΑΣ τον ‘’βομβαρδίζουν’’ απανωτά εξώδικα του κυρίου Ασημακόπουλου, μέχρι πρότινος συνεργάτη του ΣΕΓΑΣ στην διοργάνωση του Μαραθωνίου, συνεργάτη των διοικήσεων επί 15 συναπτά έτη που η ίδια η κυρία Σακοράφα εκθείαζε. Απαιτεί από τον ΣΕΓΑΣ χρέη προς αυτόν, της τάξεως του 1 εκατομμύριου ευρώ και περιγράφει χρέη επιπλέον 2 εκατομμυρίων ευρώ προς τρίτους! Σημειωτέον ότι αυτά τα χρέη δεν είναι καταγραμμένα ΠΟΥΘΕΝΑ μέχρι σήμερα!!!

Με το τελευταίο του εξώδικο ο κύριος Ασημακόπουλος καταγγέλλει τη σύμβαση… Αντί λοιπόν η κυρία Σακοράφα να δώσει  τη σύμβαση όπως είχε υποχρέωση στα δέκα μέλη του Δ.Σ της Αναγέννησης , τα οποία της ζήτησαν να λάβουν γνώση, βρίσκει προφάσεις να μην παραδώσει τη σύμβαση, πιστεύοντας  αφελώς  ότι ο ΣΕΓΑΣ βρίσκεται ακόμα στην εποχή της παρέας…

  • Η προσπάθεια να χειριστεί το θέμα του Μαραθωνίου εν κρυπτώ, την οδήγησε στην αυταρχική, αντιδημοκρατική και εν πολλοίς αυθαίρετη κίνηση να αποκλείσει την Αναγέννηση από την συμμετοχή της στην Εκτελεστική Επιτροπή Μαραθωνίου. Αφελής προσέγγιση καθόλα, καθώς η Αναγέννηση θα ασκήσει στο επόμενο διάστημα όλα τα νόμιμα μέσα έτσι ώστε:

α) να διενεργηθεί έλεγχος όλων των πεπραγμένων του Μαραθωνίου την περίοδο 2005-2021,

β) να ελέγξει την νομιμότητα της σύναψης όλων των δημοσίων συμβάσεων για τη διοργάνωση των Μαραθωνίων,

γ) θα εγγυηθεί τη διάφανη και με πλήρη έλεγχο λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, έτσι ώστε να σταματήσει δια παντός η θλιβερή εικόνα που σήμερα συναντάμε , χιλιάδες αθλητές να διαμαρτύρονται και να βρίζουν το ΣΕΓΑΣ για μη επιστροφή χρημάτων τους από τον περσινό ματαιωθέντα Μαραθώνιο, αλλά και την εικόνα πολλών προμηθευτών να διαμαρτύρονται για υποχρεώσεις εκατομμυρίων ευρώ που ακόμα είναι ανεκπλήρωτες από τον ΣΕΓΑΣ.

  • Μετά από επικοινωνία μας με τον κύριο Paco Borao, πρόεδρο της ΑΙΜS (διεθνής αρχή των διοργανωτών Μαραθωνίου δρόμου) με έδρα την Αθήνα , μάθαμε έκπληκτοι ότι η κυρία Σακοράφα δεν επικοινώνησε μαζί του κατόπιν 7 μηνυμάτων του για επικοινωνία και επομένως δεν απάντησε τι θα γίνει με το χρέος των 250,000 ευρώ προς την AIMS και για το αν επιθυμεί ο ΣΕΓΑΣ τη διατήρηση της έδρας της AIMS στην Αθήνα!!!

Η έκθεση της χώρας είναι τεράστια διεθνώς, αν με τις πλημμελείς ενέργειες της διοίκησης Σακοράφα χάσουμε την έδρα αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση για την απόσυρση της Ελλάδας και του ΣΕΓΑΣ από την φιλοξενία της έδρας του Διεθνούς Οργανισμού Μαραθωνίου και φυσικά αναδύονται τεράστια ερωτηματικά, γιατί δεν έχουν πληρωθεί και σ’ αυτόν τον οργανισμό οι υποχρεώσεις για τα τελευταία χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα, εκθέτοντας τον ΣΕΓΑΣ αλλά και την χώρα….

  • Η Αναγέννηση σεβόμενη την αγωνιστική περίοδο του στίβου και τον αγώνα που κάνουν οι αθλητές μας , οι προπονητές και τα σωματεία της χώρας, δεν έχει προβεί σε σειρά κινήσεων όπως έχει ήδη εξαγγείλει. Καταγράφει με έκπληξη τις κινήσεις πανικού και απομόνωσης της παραπαίουσας διοίκησης, η οποία σχοινοβατεί στις τεράστιες ευθύνες του παρελθόντος, στην αδυναμία της να σχεδιάσει το μέλλον με υλικά του παρελθόντος και στην ανυπαρξία ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, η οποία σε λίγο καιρό θα κατακλίσει τον ΣΕΓΑΣ.

Εμείς με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε να ζητάμε ανοιχτά συμβούλια στον ΣΕΓΑΣ για να μάθει όλη η στιβική κοινότητα από «πρώτο χέρι» και όχι μέσω διαμεσολαβητών, τι λέει η κάθε παράταξη αλλά και κάθε σύμβουλος ξεχωριστά, έτσι ώστε να πέσει το πέπλο της συγκάλυψης και της αδιαφάνειας που χαρακτηρίζει τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για δεκαετίες. Όσο και να αρνείται η κ. Σακοράφα τη διαφάνεια και τις ανοιχτές διαδικασίες του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, δεν θα μπορέσει για πολύ καιρό ακόμα να κρατάει στο σκοτάδι τη λειτουργία του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες, χρεώνεται αυτήν την κρυπτόμενη συμπεριφορά και δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για αυτήν την απαράδεκτη λειτουργία.