Είναι δεδομένο τα τελευταία χρόνια , ότι οι πρώτοι αθλητές στην κατηγορία των παίδων / κορασίδων συμμετέχουν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ενώ οι επόμενοι στην κατάταξη, αγωνίζονται στην συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο η ομοσπονδία δίνει την δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερους αθλητές να αγωνιστούν με το εθνόσημο, κίνητρο μεγάλο για την συνέχιση της αθλητικής σταδιοδρομίας των νέων ταλαντούχων αθλητών.

Φέτος, είχαμε το φαινόμενο τόσο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όσο και στην συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου να συμμετέχουν οι ίδιοι αθλητές. Αρα δεν δόθηκαν οι ευκαιρίες σε περισσότερους αθλητές να συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα, ένας βασικός λόγος για τον οποίο πραγματοποιούνται αυτές οι συναντήσεις.

Τα δύο τελευταία χρόνια ( περίοδος covid ), όλα τα Βαλκανικά πρωταθλήματα πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Ανακύπτει μείζον θέμα, για αυτή την συμπεριφορά εναντίον των αθλητών κι οφείλουμε να ρωτήσουμε τόσο τον Εθνικό προπονητή της κατηγορίας , όσο και την διοίκηση Σακοράφα:

  • Υπήρξε θέμα αναβολής ή ματαίωσης του Βαλκανικού πρωταθλήματος Κ18;
  • Υπήρξε απόφαση για μη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής ομάδας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα;
  • Ποιες ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους τεχνικούς, πριν ανακοινωθεί η ομάδα για το Ελλάδα- Κύπρος, ώστε να διασφαλιστεί   η σωστή κατανομή των αθλητών και στις δύο διοργανώσεις;

Επιπρόσθετα όπως φαίνεται κι από την σύνθεση της Βαλκανικής ομάδας, πρώτον δεν στέλνουμε πλήρη ομάδα στο πρωτάθλημα και δεύτερον η επιλογή γίνεται με υποκειμενικά κριτήρια.

            Άρα  η τακτική της ‘’διοίκησης Σακοράφα’’ συνεχίζει τις παλιές πρακτικές οι οποίες υφίστατο τόσα χρόνια. Φοβούμεθα δε, ότι η υιοθέτηση μόνο για την φετινή χρονιά των ορίων της Ευρωπαικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα είναι μία μικρή παρένθεση. Η φιλοσοφία όσων συνεχίζουν να διοικούν παραμένει αντιαναπτυξιακή στις ευαίσθητες κατηγορίες των μικρών πρωταθλητών μας.

            Αναμένουμε τις απαντήσεις πρώτα από όλα για τους ίδιους τους αθλητές μας και φυσικά τους προπονητές και τα σωματεία.