Εντυπωσιακή σε συμμετοχή ήταν η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021. Συμμετείχαν τα 85 στελέχη του Κεντρικού Συμβουλίου και 23 παρατηρητές εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των ενεργών σωματείων του ΣΕΓΑΣ που λειτουργούν αυτή την περίοδο.

Την εισήγηση έκανε ο Επικεφαλής  της Κίνησης και Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου, Βασίλης Οικονόμου, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ηΥποψήφια Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Τασούλα Κελεσίδου καθώς και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και του Προεδρείου της Αναγέννησης. Το ενθαρρυντικό ήταν ότι πάρα πολλά στελέχη της Αναγέννησης από τα σωματεία όλης της χώρας έλαβαν τον λόγο,στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας για την συνέχεια της Αναγέννησης ως της μόνης λύσης στα αδιέξοδα του ΣΕΓΑΣ ειδικά κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων.

Ομόφωνα αποφασίστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Αναγέννησης τα κάτωθι:

  1. Σταθεροί στον άξονα,αθλητής-προπονητής-σωματεία, θα δώσουμε τον αγώνα μας για να περιφρουρήσουμε την ακεραιότητα, την αξιοκρατία και την δημοκρατία στην Ομοσπονδία,μέσα από την διαφάνεια και την ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος από εξωθεσμικές παρεμβάσεις γκρίζων παραγόντων με ιδιοτελείς επιδιώξεις.
  2. Απαιτούμε διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων. Είναι αδιανόητο η σημερινή κρυπτόμενη διοίκηση να συνεχίζει το αίσχος των κλειστών συμβουλίων, προσπαθώντας να αποκρύψει από τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές και τους βετεράνους τι πραγματικά συζητείται και ποιες είναι οι αποφάσεις και από ποιούς μέσα στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ.
  3. Να πληρωθούν εδώ και τώρα στο σύνολό τους τα σωματεία και οι προπονητές τις οφειλές τους των τελευταίων μηνών, από τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης και να μην κατευθύνονται τα χρήματα σε δευτερεύουσες επιλογές.
  4. Να υπάρξει πλήρης διαφώτιση για το τι συμβαίνει στο Μαραθώνιο, να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί η διοίκηση Σακοράφα «ξήλωσε» εντός 6 μηνών, 2 διευθυντές μαραθωνίου και γιατί μια πλειάδα στελεχών παραιτείται, καθώς και να δοθούν εξηγήσεις για τα πάνω από 4 εκατ. νέες οφειλές που έγιναν γνωστές μέσω εξωδίκων προς το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και αναζητούνται από προμηθευτές και υπεύθυνους διοργάνωσης μέχρι πρότινος.
  5. Για την εξυπηρέτηση της διαφάνειας απαιτούμε πλήρη έλεγχο και αναζήτηση της σκοπιμότητας και νομιμότητας των λογαριασμών του ΣΕΓΑΣ από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας (και όχι φυσικά από ορκωτούς λογιστές με παραγγελία από την διοίκηση).
  6. Συγκρότηση της τεχνικής ηγεσίας με διαφάνεια, αξιοκρατία και δημόσιους όρους πλήρωσης των θέσεων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως το αίσθημα αξιοκρατίας, λειτουργικότητας και να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση των αθλητικών δομών της ομοσπονδίας.
  7.  Πλήρης κάλυψη των θέσεων των Εθνικών Ομάδων σε όλες τις κατηγορίες και για όλες τις διοργανώσεις με βάση τα όρια που θέτουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και όχι με βάση τις ιδιορρυθμίες και τις δοξασίες προηγούμενων ετών που είχαν οδηγήσει στον αποκλεισμό από την ύψιστη τιμή της συμμετοχής στις εθνικές ομάδες, δεκάδες πρωταθλητών μας. Πρώτη ιεράρχηση για εμάς είναι ο αθλητής και οι πρώτες δαπάνες που δικαιολογούνται είναι οι δαπάνεςσυντήρησης και λειτουργίας των Εθνικών μας Ομάδων, έτσι ώστε να μην είναι μια εξαίρεση για την πατρίδα μας η διεκδίκηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.
  8. Το Κεντρικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα ενότητας, εγρήγορσης και ανασυγκρότησης σε όλα τα σωματεία, τα διοικητικά στελέχη, τους προπονητές και τους πρωταθλητές μας, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την νέα πλειοψηφία του στίβου που θα βάλει ένα τέλος στον κατήφορο που παρατηρείται σήμερα και να αποτελέσουμε την βάση για την νέα πορεία του ελληνικού στίβου.
  9. Μετά την μεγάλη ανταπόκριση από τα σωματεία, της πρώτης συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου της Αναγέννησης, αποφασίστηκε ομόφωνα η διεύρυνση του οργάνου, με σχετικές αποφάσεις και την ανακοίνωση τους το επόμενο διάστημα.
  10. Αποφασίστηκε το 1ο Συνέδριο της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» να διεξαχθεί εντός πρώτου τριμήνου του 2022 όπου και θα αναδειχθούν κατόπιν εκλογής και τα όργανα της «Αναγέννησης».