Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως άλλο ένα Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ δεν έχει στην ημερήσια διάταξη κρίσιμα θέματα που αφορούν την ομοσπονδία. Αν η κρυπτόμενη πρόεδρος νομίζει πως με την τακτική της στρουθοκαμήλου μπορεί να γλυτώνει από τα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει, κάνει πολύ μεγάλο λάθος και θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της στην υπεράσπιση της νομιμότητας και του κύρους του ΣΕΓΑΣ.

Η απόφαση της προέδρου να πάψει μονομερώς μέσα σε έξι μήνες και το δεύτερο γενικό διευθυντή του μαραθωνίου της Αθήνας, χωρίς να έχει προηγηθεί ούτε ενημέρωση αλλά πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρχει κάποια απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, καθιστά καταρχάς άκυρη την απόφαση(απαιτείται απόφαση Δ.Σ για την καταγγελία συμβάσεως) και δεύτερον την καθιστά απόλυτα και αποκλειστικά υπεύθυνη για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν και τις συνέπειες των συνεχόμενων αντικαταστατικών πράξεών της.

Η κρυπτόμενη και καταρρέουσα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ με την άφρονα συμπεριφορά της που προσβάλλει τον χώρο του αθλητισμού, είναι βέβαιο πως δεν εκφράζει την σημερινή κοινωνία καθώς παραπέμπει σε άλλα διοικητικά μοντέλα του παρελθόντος, ενώ παράλληλα βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το μαραθώνιο της Αθήνας, μία διοργάνωση για την οποία όλος ο ελληνικός αθλητισμός ήταν πολύ υπερήφανος.

Εμείς για άλλη μία φορά καλούμε την κ. Σακοράφα, έστω και την ύστατη ώρα να φέρει το θέμα Παπαποστόλου πρός συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ(15-10-21), καθώς υπάρχουν εξώδικα που αφορούν όλο το ΔΣ της Ομοσπονδίας (τα οποία παρανόμως αποκρύπτει από τα μέλη του ΔΣ) και προκύπτουν καταγγελίες για τις οποίες οφείλει να δώσει απαντήσεις στα μέλη του ΔΣ αλλά και στα σωματεία-μέλη της ομοσπονδίας.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως είναι εκτός ορίων νομιμότητας η απόκρυψη των εξωδίκων που στέλνονται στην Ομοσπονδία και αφορούν όλα τα μέλη του ΔΣ. Δεν αποτελεί χρηστή διοίκηση από την ηγετική ομάδα της ομοσπονδίας να ακολουθεί τέτοιες πρακτικές απόκρυψης κρίσιμων εγγράφων.

Οφείλουμε να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την Ομοσπονδία και τα μέλη της από τα αδιέξοδα και τις περιπέτειες στις οποίες οδηγεί το άθλημα η διοίκηση Σακοράφα με τις επιπόλαιες ενέργειές της σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον ελληνικό στίβο.