Μετά από σφοδρότατη αντιπαράθεση στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση Σακοράφα δεν διατίθεται να πληρώσει τα χρωστούμενα και δικαιούμενα χρήματα των σωματείων για το 2020.

Η Αναγέννηση όπως έπραξε εντός του ΔΣ υπερασπιζόμενη με σθεναρότητα όλα τα θιγόμενα σωματεία εμμένοντας στην θέση της για άμεση καταβολή των χρωστούμενων του 2020 αλλά και του 2021, δεσμεύεται απέναντι σε όλα τα σωματεία μέλη του ΣΕΓΑΣ, πως θα συνεχίσει να διεκδικεί την κανονική αξιολόγηση των σωματείων για το 2020 όπως ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση, ώστε να τους αποδοθεί από την ομοσπονδία του στίβου όλο το ποσό που δικαιούνται. Σ’ αυτό το ζήτημα δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Είναι απαίτηση όλων των σωματείων το 2020 να μην εξαφανιστεί και να μην θεωρηθεί ως χαμένη χρονιά όπως προσπάθησε να το περάσει η κρυπτόμενη πρόεδρος στο Δ.Σ., αφού όσο δύσκολη χρονιά και αν ήταν για όλους το 2020 λόγω Covid:

α) τα σωματεία συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά τα αγωνιστικά τους τμήματα για να στηρίξουν τις διοργανώσεις της ομοσπονδίας,

β) οι προπονητές συνέχισαν να γυμνάζουν κανονικά τους αθλητές τους για να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στις επίσημες διοργανώσεις,

γ) οι αθλητές με την σειρά τους συμμετείχαν κανονικά σε όλα τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν το 2020,

Όλες αυτές οι θυσίες έγιναν από τα σωματεία για να μπορεί με την σειρά του ο ΣΕΓΑΣ να παρουσιάσει αθλητικό έργο και δραστηριότητα το 2020, ώστε να εισπράξει αντίστοιχα ολόκληρη την κρατική επιχορήγηση από την ΓΓΑ για το 2020 !

Πρόκειται για απροκάλυπτη εξαπάτηση των σωματείων του στίβου, που ανεξαρτήτως θέσεων και επιλογών, βλέπουν αυτή τη στιγμή να είναι τα μεγάλα θύματα των διοικητικών επιλογών της Σακοράφα, καθώς άλλον προϋπολογισμό ψήφισαν για το 2020 και άλλος προϋπολογισμός εφαρμόζεται από την διοίκηση της ομοσπονδίας, η οποία μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση και μέσα από έντονα διχαστικό κλίμα, έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγει την συζήτηση για τα χρωστούμενα του 2020 προς τα σωματεία.
Έφτασε δε στο τέλος της συνεδρίασης και μετά την σκληρή αντίσταση που συνάντησε από την Αναγέννηση, να δίνει αίολες υποσχέσεις για χρήματα που ΘΑ δοθούν ξανά στα σωματεία το 2023, χρήματα που θα καταλήξουν σε περισσότερα σωματεία υποτίθεται, αλλά που θα είναι λιγότερα από αυτά που εισέπρατταν έως τώρα…

Είναι φανερό λοιπόν γιατί με νύχια και με δόντια θέλει κλειστές τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. η ομάδα Σακοράφα, έτσι ώστε να μην μαθαίνουν τα σωματεία, τι ακριβώς λέει ο καθένας μέσα στο Συμβούλιο.

Αν είναι δυνατόν να εμπιστευτεί πλέον κάποιος μία πρόεδρο που αρνείται να αναγνωρίσει και να πληρώσει καταγεγραμμένες υποχρεώσεις του ΣΕΓΑΣ πρός τα σωματεία ύψους 500.000 ευρώ (για το 2020), ποσό που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση, ποσό που εισέπραξε ο ΣΕΓΑΣ από την ΓΓΑ για να το αποδώσει στα σωματεία.
Πρόκειται για θρασύτατη συμπεριφορά από μία πρόεδρο που προχωράει σε μια τέτοια περικοπή κι ενώ χρωστάει άλλα τόσα στα σωματεία για το 2021. Προφανώς αυτές οι αλχημείες γίνονται για να καλύψει μέρος του μεγάλου συσσωρευμένου χρέους της ομοσπονδίας, που ενώπιον των μελών του Δ.Σ. ομολόγησε ξεκάθαρα πως είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να το διαχειριστεί.

Το κόψιμο των 500.000 ευρώ από τα σωματεία που αντιστοιχούν:

α) σε 450.000 ευρώ για την ενίσχυση του προπονητικού έργου των σωματείων,

β) σε 50.000 ευρώ για την ενίσχυση των προπονητών που ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί αναδεικνύοντας νέους αθλητές που στελέχωσαν τις Εθνικές Ομάδες, δεν θα περάσει έτσι, ακόμη και αν με την οριακή πλειοψηφία που είχε χθες η διοίκηση Σακοράφα κατάφερε να πάρει την έγκριση από το Δ.Σ.

Η αδυναμία της προέδρου (με μόλις 4 ψήφους διαφορά) του ΣΕΓΑΣ να διοικήσει και να λειτουργήσει αθλητικά και οι πρακτικές της με μικροπολιτικά τεχνάσματα, έτσι ώστε να εξαπατήσει σωματεία-προπονητές-αθλητές μήπως και ξεφύγει από την πολύ άβολη θέση που βρίσκεται, θέτει απέναντι της ΟΛΑ τα σωματεία στα οποία χρωστάει συνολικά 1.000.000 ευρώ για την διετία 2020-2021.
Δυστυχώς ζούμε τις μέρες μιας προέδρου που βρίσκεται σε απόγνωση, η οποία νομίζει αφελώς ότι όσα πλέον λέγονται και αποφασίζονται στα Συμβούλια της ομοσπονδίας θα μένουν μυστικά ή θα μεταφέρονται όπως η ίδια και η ομάδα της θα θέλανε να προπαγανδίσουν.

Ευτυχώς όμως ζούμε στις ημέρες που η Αναγέννηση του Στίβου έρχεται !