Μετά από πέντε μηνών πιέσεων και τοποθετήσεων σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ για αποπληρωμή του χρέους της ομοσπονδίας στα σωματεία από την αξιολόγηση του 2020 και ενώπιον της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης, η διοίκηση Σακοράφα-Γιατρουδάκη αναγκάστηκε τελικά να υπαναχωρήσει αντιλαμβανόμενη ότι πρό της γενικής κατακραυγής που έρχεται δεν μπορεί παρά να συναινέσει στην καταβολή μέρους του χρέους της πρός τα σωματεία.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη και όλη η ομάδα των μελών της Αναγέννησης, εντός και εκτός του ΔΣ, είμαστε πολύ περήφανοι που για άλλη μία φορά με τις σταθερές και καθαρές θέσεις μας, αλλά και την αποτελεσματικότητά μας να διεκδικούμε αυτά που δικαιούνται οι πραγματικοί εργάτες και λειτουργοί του αθλήματος, πετύχαμε να δοθεί έστω και ένα μέρος του συνολικού χρέους.

Όμως δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την πλήρη αποπληρωμή των 500.000 ευρώ.

Είναι τελείως άδικο και ανέντιμο να μην αποδοθούν τα χρήματα στα σωματεία σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για το σωματειακό αθλητισμό κι ενώ στήριξαν την ομοσπονδία σε όλες τις διοργανώσεις και δραστηριότητες της χρονιάς.

Τη στιγμή μάλιστα που η ομοσπονδία πέραν των σημαντικών ελαφρύνσεων που είχε με τα κυβερνητικά μέτρα για αναστολή των υπαλλήλων και τον περιορισμό εξόδων σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της (εθνικές ομάδες, προετοιμασίες, πρωταθλήματα, αγώνες, κλπ.), εισέπραξε κανονικά από την ΓΓΑ όλη την επιχορήγηση του 2020.

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής μας ως κίνηση αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε για τα σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές το αυτονόητο.

Οι μάχες που δώσαμε είναι πολλές και ο χρόνος και οι εξελίξεις στους 11 μήνες που βρισκόμαστε στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ με δεκαμελή εκπροσώπηση μας δικαίωσαν στο έπακρο.

Χάρη στη δυναμική παρουσία των μελών της Αναγέννησης έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα:
-να μην βάζει η ομοσπονδία αυστηρότερα όρια για συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών σε διεθνείς διοργανώσεις
-να συμμετέχουμε ως ομοσπονδία με όλες τις εθνικές ομάδες στα βαλκανικά πρωταθλήματα και με πλήρη σύνθεση
-να εφαρμοστεί έστω και ως κακή αντιγραφή το μοντέλο των τομεαρχών που είναι μέρος του δωδεκάλογου μας
-να καταργηθούν τα μηδενικά συμβόλαια και κάθε συνεργαζόμενος προπονητής με την ομοσπονδία να έχει αμοιβή
-να δοθεί βαρύτητα στον ανώμαλο δρόμο και να επανέλθει ο Φεβρουάριος ως ο μήνας του πρωταθλήματος
-να καταγγείλουμε την παρατυπία και να πετύχουμε διεξαγωγή αρχαιρεσιών για εκλογή αντιπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ
-να διεκδικήσουμε και να αναλάβουμε μετά από πολλά χρόνια βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην
-να αποδοθεί στα σωματεία μέρος του χρέους της ομοσπονδίας από την αξιολόγηση του 2020

Χωρίς την παρουσία της Αναγέννησης τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί στον ελληνικό στίβο τους τελευταίους 11 μήνες. Όμως δεν είναι αρκετά για να υπάρξει πραγματική Αναγέννηση τους αθλήματος, της ομοσπονδίας και όλου του οικοσυστήματος του στίβου στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να αγωνιζόμαστε, να αναδεικνύουμε και να απαιτούμε μέσα από την παρουσία μας στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκλεγμένοι από το 49% των σωματείων, μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερη δημοκρατία, αξιοκρατία και δημιουργία για κάτι καλύτερο στον ελληνικό στίβο.