Σε μία περίοδο για τον ελληνικό στίβο όπου κυριάρχησε παραποίηση γεγονότων και τοποθετήσεις από εξωγενείς παράγοντες που φαίνεται να αποσκοπούν στον διχασμό της οικογένειας του στίβου, εμείς ως μέλη του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και της Κίνησης για την Αναγέννηση του κλασικού αθλητισμού δηλώνουμε ευθαρσώς αντίθετοι σε αυτές τις πρακτικές και παράλληλα στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νίκου Τσώνη για την εκλογή του ως εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ.

Η υποψηφιότητα του Νίκου Τσώνη είναι αυτή που επιζητά ο κλασικός αθλητισμός για να έχουμε μία ισχυρή, ενεργή και αποτελεσματική εκπροσώπηση ως ομοσπονδία και ως άθλημα στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Επιπλέον ο Νίκος Τσώνης προβάλλει ως ο καταλληλότερος για να δώσει το στίγμα ενότητας που έχει ανάγκη ο στίβος όσο ποτέ άλλοτε.

Ταυτόχρονα η έως τώρα θητεία του στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ έχει δείξει πως έχει και τις γνώσεις και το λόγο που απαιτεί ο συγκεκριμένος ρόλος. Δεν μας ταιριάζει η αφωνία και η απουσία.

Οι τοποθετήσεις του στις συνεδριάσεις του ΔΣ, οι καίριες παρεμβάσεις του και οι προτάσεις του πάντα υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων, είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς κι αυτοί είναι οι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ο Νίκος Τσώνης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μας εκπροσωπήσει όλους δυναμικά, αποτελεσματικά και ενωτικά εντός της Ολυμπιακής οικογένειας, χωρίς αντιπαλότητες και ακρότητες αλλά με διεκδικητικότητα.

Ο Νίκος Τσώνης είναι η φωνή του ελληνικού στίβου και στην ΕΟΕ.

Ο επικεφαλής της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού», Βασίλης Οικονόμου, Μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ

Τα Μέλη Δ.Σ ΣΕΓΑΣ

Αλεξόπουλος Αλέξης

Γκατσιούδης Κων/νος

Δημότσιος Στέλιος

Μπόλλας Γιάννης

Παπαδιάς Χάρης

Ρετσινά Κων/να